duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 mai, 2017

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, operatorul magistralelor naționale de transport de electricitate, l-a numit pe Luca-Nicolae Iacobici în funcţia de membru provizoriu şi preşedinte al directoratului, începând cu 1 iunie, în locul lui Ion-Toni Teau.

Ion-Toni Teau pleacă din funcție „prin acordul părților”, potrivit unui raport trimis de Transelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), unde este cotată sub simbolul TEL.


Ion-Toni Teahu nu este primul conducător al unei mari companii de stat care pleacă din funcţie în acest an, înainte de sfârțitul mandatului. Petre Ion Văduva a renunțat la funcția de director general al Transgaz (TGN) „din motive personale”, acum două săptămâni.

De asemenea, directorul general al Romgaz Virgil Metea a fost revocat din consiliul de administraţie al companiei, în preajma alegerilor din decembrie 2016.

Luca-Nicolae Iacobici lucrează în Transelectrica din anul 2012, unde a deţinut funcţia de director al sucursalei de Transport Timişoara, şi va fi director general pe perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său, respectiv până la data de 16 septembrie.

Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut.


Deşi cantitatea de energie electrică livrată consumatorilor a crescut cu 4% (peste 579 GWh) în T1 / 2017 faţă de T1 /02016, „veniturile din serviciul de transport au înregistrat o scădere cu 20,8 milioane de lei, determinată de diminuarea tarifelor medii aprobate de ANRE”.

Veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania este responsabilă și pentru asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN) și este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni. Are o valoare de piaţă de 2,38 miliarde lei la BVB.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: