sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2018

Instanţa Supremă a decis redeschiderea unei anchete care îl vizează pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, ÎCCJ cerând procurorilor să îl audieze pe fostul președinte UNPR.

Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a făcut lui Oprea plângere penală pentru abuz în serviciu, acuzându-l de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne. Plângerea, depusă în 2016, a fost clasată de Parchetul General la finalul anului trecut.

Judecătorii ICCJ au hotărât, printr-o decizie definitivă, să anuleze ordonanța procurorilor de la Parchetul General prin care au fost clasate acuzațiile pe care fostul secretar general adjunct al MAI Mihai Șova i le-a adus lui Gsabriel Oprea.


Este vorba despre acuzații de abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Judecătorii le cer procurorilor să desfășoare o anchetă definitivă cu privire la aceste acuzații, pentru că motivul anulării acelei hotărâri de clasare a fost completarea urmăririi penale. Instanța cere procurorilor să-i audieze pe Gabriel Oprea și pe ofițerii care au întocmit rapoartele secrete incriminate.

Aceeași Înaltă Curte a cerut DNA, în februarie 2018, să finalizeze ancheta morții polițistului Bogdan Gigină până la data de 1 mai. În acest dosar, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: