miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 octombrie, 2011

Colegiul de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție îl chestionează pe procurorul-șef al Direcțeiie Naționale Anticorupție cu privire la modul cum a promovat în funcție și se declară indignat de afirmațiile lui Daniel Morar, care susținea că magistrații instanței supreme ar fi incompetenți.

Într-un comunicat emis joi seară, Colegiul de conducere al ÎCCJ, îşi exprimă ”indignarea cu privire la comentariile formulate” de Morar, ”referitoare la corectitudinea hotărârilor judecătoreşti şi pregătirea profesională a judecătorilor instanţei supreme”.

Judecătorii susțin că Morar nu avea dreptul să facă astfel de judecăţi de valoare, ținând cont de funcția lui de șef al DNA.


”Considerăm că poate era momentul ca, în cadrul emisiunii, domnul procuror-şef să prezinte publicului <calitatea> criteriilor folosite pentru promovarea procurorilor la Parchetul de pe lângă ÎCCJ – structura DNA sau, cel puţin, a celor care au fost avute în vedere în evoluţia propriei cariere profesionale”, se arată în comunicatul curții supreme.

În plus, judecătorii ÎCCJ acuză criticile aduse de Morar curții supreme că ”au accentuat, în mod nejustificat, decredibilizarea activităţii instanţei supreme în opinia publică”, în mai ales ”într-un moment în care imaginea acestei instanţe are de suferit prin începerea urmăririi penale faţă de doi judecători”.

Într-un interviu acordat TVR, Daniel Morar a susţinut că, din punctul de vedere al DNA, judecătorii decid fără discernământ trimiterea la expertizare a interceptărilor, fără să se precizeze “ce anume se contestă și nu vor să vizualizeze casetele, imaginile”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: