miercuri

26 ianuarie, 2022

În școlile din Gorj, spor de 15% pentru folosirea computerului. Sporul este nelegal, dar directorii amenință PSD că pierde voturile profesorilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 mai, 2017

Cel puțin 300 de angajați ai unităților școlare din județul Gorj încasează spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, din cauza undelor electromagnetice emise de computere, imprimante și chiar telefoanele mobile, scrie publicația locală Pandurul.

Valoarea maximă a acestui spor este de 15% din salariu.

Cu toate că Ministerul Educației a atenționat de mai multe ori că sporurile respective sunt nelegale, directorii continuă să și le plătească, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, să elibereze buletine de expertizare potrivit cărora unele birouri (de obicei, cele în care lucrează directorul unității), sunt medii de muncă periculoase.


Olimpia Trocan, medic primar medicina muncii în cadrul DSP Gorj, a explicat jurnaliștilor de la Panduru că Ministerul Educației și cel al Sănătății iau în considerare reglementări diferite, și de aici neconcordanțele:

„Din moment ce directorul acela spune că lucrează şi îşi face toată baza de date pe un calculator… şi telefonul mobil emite câmpuri electromagnetice, depinde cât vorbim. Răspunsul primit de dumnealui (inspectorul școlar de la Gorj – n. red.) de la Ministerul Educaţiei este pe legea 281 din 1993,  care nu mai este în vigoare. Citiţi legea 560 şi vedeţi că aceste sporuri sunt în vigoare”.

Directorii îl amenință pe Liviu Dragnea că nu vor vota PSD la alegerile parțiale din iunie

În Gorj se vor organiza, pe 11 iunie, alegeri parțiale în Târgu Jiu şi Drăguţeşti, iar câțiva directori de școală au considerat că este o oportunitate pentru a tranșa definitiv problema, forțând principalul partid de guvernare să schimbe poziția Ministerului Educației pe această chestiune.

Ei i-au trimis lui Liviu Dragnea o scrisoare în care amenință că PSD va pierde voturi, în caz contrar:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În fapt, obiectiv ca analiză politică electorală, Primăria Târgu Jiu a fost câştigată de PSD datorită următoarelor categorii de populaţie: pensionari, comunitatea romă, personal din învăţământ activ.

Opinăm: Datorită unor evenimente şi fapte generate, în sistemul educaţional gorjean, de Inspectorul General  al  ISJ Gorj, membru PSD Gorj, vă garantăm că un procent semnificativ din categoria noastră profesională nu va vota cu candidatul PSD”, se arată în sesizarea trimisă către preşedintele PSD, Liviu Dragnea și citată de Pandurul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr