vineri

24 mai, 2024

18 noiembrie, 2011

Prelungirea mandatelor primarilor în cazul organizării comasate în toamna anului viitor a alegerilor locale şi parlamentare se va face printr-o lege care va trebui adoptată în Parlament, a declarat vineri premierul Emil Boc, potrivit AGERPRES.

„Dacă se va păstra acordul coaliţiei până la capăt, o asemenea prelungire se va face prin lege în Parlament. Altă soluţie nu există. Deocamdată există acordul coaliţiei, sper să fie menţinut până la capăt şi în acest context comasarea alegerilor va avea loc prin lege adoptată în Parlament”, a spus şeful Guvernului într-un interviu la RRA.

De asemenea, întrebat dacă vor fi consultate şi partidele din opoziţie cu privire la această măsură, premierul a răspuns că va fi consultat tot spectrul politic, „dar decizia aparţine în esenţă coaliţiei majoritare”.


Coaliţia a ajuns la începutul săptămânii la un consens în ceea ce priveşte comasarea alegerilor din 2012 şi le-a propus partenerilor de la guvernare introducerea interdicţiei candidaturii la două funcţii alese uninominal, a declarat Sever Voinescu luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL. „Există în acest moment în coaliţie consensul pe comasarea alegerilor din anul 2012. Data alegerilor urmează a fi stabilită cu ochii pe dispoziţiile constituţionale care stabilesc finalul mandatului Parlamentului. Urmează ca modificările legislative care vor pune în practică această decizie politică să fie operate în cel mai scurt timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. El a afirmat că, prin comasarea alegerilor, se realizează o economie de 30 de milioane de euro, într-un context bugetar „auster”.

USL a anunţat, prin vocea liderului PNL, Crin Antonescu, că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc dacă acesta îşi va angaja răspunderea pentru un eventual proiect de lege privind comasarea alegerilor parlamentare şi locale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: