În Capitală nu mai există niciun pat liber la secțiile ATI pentru Covid
sâmbătă

23 octombrie, 2021

În Capitală nu mai există niciun pat liber la secțiile ATI pentru Covid – la nivel național mai sunt doar 19

20 septembrie, 2021

În Capitală și mai multe orașe mari – printre care Timișoara, Cluj și Craiova – nu mai exista luni niciun pat liber în secțiile de Terapie Intensivă alocate bolnavilor cu Covid-19.

La nivel național mai sunt doar 19 locuri disponibile, din cele 1.087 operaționale în acest moment.

Marile spitale Covid au anunțat că au început extinderea, dar operațiunea durează, din cauza instalațiilor complexe ce trebuie conectate la fiecare pat din ATI.


În plus, însă, atrag atenția managerii acestor unități din rețeau stabilită pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, este nevoie de cadrele medicale care să lucreze în aceste secții.

„Încercăm să găsim soluții, avem aparate, avem tot ce trebuie, dar asistență în ATI e complexă.

E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

În Capitală, unde sunt ocupate toate cele 237 de locuri de la ATI Covid-19, Institutul Marius Nasta a pregătit TIR-ul special ce a funcționat până în primăvară.


„Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.

Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții.

Am putut interna pacienți azi (luni – n.r.), dar din păcate am pierdut foarte multe vieți în acest weekend. Este o situație extrem de dificilă. Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor.

Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața”, a declarat Beatrice Mahler.

Situația de luni – 7.884 persoane internate, dintre care 952 la ATI

Numărul persoanelor internate raportat luni este aproape dublu față de estimările oficialilor pentru vârful acestui Val 4 al epidemiei de coronavirus –  7.884 persoane infectate cu Covid-19, dintre care 952 sunt internate la ATI.

Numărul total al persoanelor internate raportat luni este aproape dublu față de estimările oficialilor pentru vârful acestui Val 4 al epidemiei de coronavirus –  7.884 persoane infectate cu Covid-19, dintre care 952 sunt internate la ATI.

În vârful epidemiologic de anul trecut, în România au existat 1.700 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă, dar ascendența îmbolnăvirilor face ca de data aceasta să fie nevoie de mobilizarea rapidă a spitalelor, pentru extinderea imediată a spațiilor de la Terapie Intensivă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din totalul persoanelor internate, 230 erau copii, dintre care 20 se află în stare gravă și sunt tratați în secții de Terapie Intensivă (ATI). Numărul copiilor internați a crescut semnificativ, cu aproape 28%, față de vineri, 17 septembrie, când în spital se aflau 180 de minori cu Covid-19.

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr