vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2018

Ilan Laufer (foto), propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării și respins de Klaus Iohannis a declarat marți seară, la sediul PSD, că a fost sabotat de către președinte ”pe motiv religios și pe motiv că sunt evreu”.

”Se știe că Klaus Iohannis este etnic german și are legături dubioase cu Forumul Democratic German, cu rădăcini în trecutul nazist al Germaniei”.

Ilan Laufer a mai spus că în ultimii ani a încercat să creeze o legătură strânsă între România și SUA, dar  președintele Klaus Iohannis ”dorește relații numai cu Berlinul”.


El a mai spus că gestul președintelui de a-l respinge e cu atât mai drastic cu cât el a avut 52 de membri ai familiei dispăruți în Holocaust.

Ilan Laufer a mai spus că dosarul penal deschis împotriva Vioricăi Dăncilă pentru decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim îl face să se teamă și el și se teme el însuși de un dosar penal.

De asemenea, nominalizatul pentru postul de ministru a declarat că se va plânge organizațiilor internaționale de protecție a evreilor, și le va cere acestora să-i ridice lui Klaus Iohannis distincțiile acordate.

Ilan Laufer a făcut aceste acuzații într-o declarație de presă la sediul PSD, în care și-a citit prezentarea, și a refuzat să răspundă vreunei întrebări a jurnaliștilor.


Ilan Laufer a mai fost ministru la IMM-uri în guvernul Tudose și a fost schimbat de Liviu Dragnea odată cu instalarea guvernului Dăncilă.

Înainte de-a fi fost ministru, Ilan Laufer a fost o prezență cunoscută și pitorească în lumea mondenă și în paginile revilstelor glossy.

El ar fi urmat, dacă Klaus Iohannis i-ar fi semnat numirea, să administreze ministerul Dezvoltării – cu unul din cele mai generoase bugete, în care banii pot fi, legal, împărțiți printr-un simplu ordin de ministru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: