vineri

29 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 mai, 2011

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a susţinut, luni, că nu avea informaţii potrivit cărora secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu ar fi avut probleme cu legea.

”În luna ianuarie a fost numit domnul Mironescu. Aveam informaţii bune. Aveam o părere bună despre el. Sunt oarecum surprins. Nu era înregistrat în baza de date cum că ar avea anumite probleme. Nu am avut niciun semnal în sensul că domnia sa avea probleme cu legea. Urmează să vedem exact ce acuzaţii i se aduc”, a spus ministrul Igaş, luni, la Senat.

Până luni, în MAI nu a ştiut nimeni de demararea cercetărilor cu privire la Mironescu, a mai susţinut ministrul de Interne.


”De astăzi ştiu de această cercetare. Nimeni nu a ştiut dinainte în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Ştia doar procurorul de caz. Azi, împreună cu Poliţia de Frontieră, s-a demarat acest control în mai multe judeţe. Urmează să vedem ce se întâmplă pe parcursul perioadei în care se face cercetarea. Vom discuta atunci când vom avea un rezultat, o soluţie pe care vom putea să ne pronunţăm”, a spus ministrul Internelor.

 

Numit de două ori, în condiţii neobişnuite

Cu toate acestea, pe arcursul lunii ianuarie 2011, premierul Emil Boc l-a numit în două rânduri, la propunerea ministrului Igaş, pe Alexandru Mironescu în funcţia de secretar general al MAI.

Mai întâi, pe 6 ianuarie, Mironescu a fost numit în funcţia de secretar general adjunct în MAI în locul chestorului Cristian Baci, care fusese pus în funcţie de fostul ministru de Interne, Vasile Blaga.


Însă, pe 25 ianuarie, Boc a fost nevoit să-l elibereze pe Mironescu din noua sa funcţie şi să-l numească în această funcţie pe generalul Pandelea Pelmuş, care deţinuse poziţia de secretar general al MAI în timpul Guvernului Tăriceanu. Pelmuş, care fusese iniţial numit în funcţie de fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, a fost demis în ianuarie 2009, când la şefia MAI a venit Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne din partea PSD.

Numai că Pelmuş a câştigat în instanţă un proces cu Guvernul, iar Boc s-a văzut nevoit să-l repună în funcţie pe înaltul funcţionar public moştenit din Guvernul Tăriceanu.

După numai două zile de la revenirea sa la MAI, Pandelea Pelmuş a demisionat, iar Alexandru Mironescu a revenit, pentru a doua oară, în funcţia de secretar general al MAI.

Anterior, el a fost deputat PDL şi şef al organizaţiei municipale PDL Constanţa.

În urma anchetării sale de către DNA, sub acuzaţii de evaziune fiscală şi contrabandă, Mironescu a fost schimbat din nou din funcţie, de premierul Emil Boc, la propunerea ministrului Traian Igaş.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: