miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2015

pakistani idomeni
Idomeni, Grecia- Pakistanezii cer tratament egal pentru migranți. Foto: Reuters

Poliția din Macedonia a folosit gaze lacrimogene împotriva a sute de migranți, în majoritate de origine pakistaneză, care au încercat miercuri seara să forțeze granița macedoneană cerând să fie lăsați să meargă în statele bogate din nordul Europei.

Potrivit Reuters, aproximativ 1.500 de pakistanezi, marocani și iranieni sunt blocați de câteva săptămâni la frontiera greco-macedoneană după ce statele balcanice non-UE au început să aplice procedure de ”filtrare” a migranților, permițând tranzitul către centrul și nordul Europei doar celor care dețin cetățenie siriană, iraqiană sau afghană.

Protestele față de tratamentul la care sunt supuși migranții de alte naționalități au izbucnit într-o tabără de corturi organizată de Grecia în apropierea localității Idomeni, unde de câteva zile temperaturile au scăzut spre 0 grade.


Violențele de miercuri au început după ce autoritățile au refuzat intrarea în Macedonia a aproximativ 200 de persoane, care au plecat în marș de-a lungul gardului ridicat la frontiera cu Grecia, căutând o rută alternativă de intrare în Macedonia. Poliția macedoneană a folosit gaze lacrimogene iar un ofițer a tras focuri de armă în aer, în încercarea de a determina oamenii să se reântoarcă în tabăra de corturi.

Până spre seară, aproximativ 500 de migrant blocau punctul de frontieră, strigând: ”Dacă noi nu trecem, atunci nimeni nu trece!” Poliția macedoneană a rămas pe poziții și nu a mai permis accesul niciunui migrant.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Starea de spirit era încordată în tabăra din Idomeni încă din week-end,m când un migrant marocan a încercat să treacă granite urcat pe un vagon de tren, în tentative sa el electrocutându-se.

Miercuri seara, ministrul grec al Migrației, Yannis Mouzalas, a anunțat că guvernul grec încearcă să îi convingă pe toți cei aproximativ 1.500 de migranți să meargă în Atena, unde există locuri de cazare, și să aplice pentru azil în Grecia.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: