marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iulie, 2019

Nervozitatea protestatarilor din Hong Kong crește, după ce duminică mai mulți agresori suspectaţi că fac parte din triade (organizații criminale din Asia) i-au atacat cu bâte pe manifestanții pro-democrație aflați în stația de metrou Yuen Long, în drum spre casă, după o nouă demonstrație pașnică de proporții.

Imaginile din Yuen Long au surprins nu numai atacul violent asupra manifestanților, inclusiv a copiilor, femeilor și bătrânilor, ci și momentul în care interlopii, îmbrăcați în tricouri albe, părăsesc locul cu vehicule având numere de înmatriculare chineze.


Cel puțin 45 de persoane au fost rănite în acest atacuri, conform informațiilor oficiale, un bărbat se afla în stare critică, iat alte cinci persoane, în stare gravă.

Poliţia este acuzată de complicitate cu triadele, deoarece a sosit la Yuen Long doar după o oră de apeluri disperate din partea protestatrilor. De asemenea, forțele de ordine nu au arestat niciun membru al triadelor, deși agresorii au rămas pe străzi în jurul staiţiei de metrou Yuen Long până luni dimineaţa.

Acesta a fost al șaptelea weekend la rând cînd manifestanţi au defilat duminică în mod paşnic pe străzi, față de erodarea drepturilor și libertăților de care Hong Kong beneficiază (până în 2047, când insula va trece total sub administrația de la Beijing), precum independenţa justiţiei şi libertatea de exprimare, care nu există pe continent.

Mulţi consideră că aceste dispoziţii sunt pe cale să fie erodate, iar reacția guvernanților impuși de China a fost una abuzivă – au dispărut editori disidenţi și unii deputaţi în favoarea democraţiei, iar liderii unor manifestații au fost pedepsit cu închisoarea.


Confruntările de duminică noaptea alimentează teama că triade – bande criminale prezente atât la Hong Kng, cât şi pe continent – sunt pe cale să se amestece în criza politică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Yuen Long se află în Noile Teritorii, alături de frontiera cu China, unde bande criminale şi comitete rurale în favoarea Beijingului sunt foarte influente.

Atacuri similare vizând manifestanţi în timpul imensei ”mişcări a umbrelelor”, în toamna lui 2014, au fost imputate tot triadelor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: