vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 august, 2011

Fostul cancelar Helmut Kohl a criticat dur, intr-un interviu acordat publicaţiei „Internationale Politik”, actuala politică externă a Germaniei, scrie Die Welt.

„Unde se află astăzi Germania şi încotro vrea să o apuce” – se întreabă fostul cancelar (CDU), referindu-se la relaţiile transatlantice.

În privinţa politicii europene, Kohl spune că nu există altă soluţie decât salvarea Greciei. „În privinţa Greciei, nu avem de ales, dacă nu vrem să lăsăm Europa să se destrame.„.


Potrivit lui Kohl, Europa are nevoie de un parchet de solidaritate, de măsuri neideologice şi de un plan inteligent pentru a salva şi moneda euro şi Europa, nicidecum de reproşuri la adresa ţărilor aflate în dificultate.

O Germanie cu el cancelar nu ar fi fost de acord cu primirea Greciei în zona euro – spune Kohl, care accentueză însă că greşeala cu Grecia aparţine trecutului, iar astăzi salvarea acestei ţări este necesară pentru stabilitate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: