”Hai să vedem cine sunt fiii și fiicele Securității din politică” - proiect de lege depus la Senat de Claudiu Năsui - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

”Hai să vedem cine sunt fiii și fiicele Securității din politică” – proiect de lege depus la Senat de Claudiu Năsui

16 martie, 2021

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat marți, la Senat, că a depus un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia.

„Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele Securității din politică”, a anunțat Claudiu Năsui, care a asigurat că proiectul său nu ridică probleme de constituționalitate.


Anunțul a fost făcut la dezbaterea din Senat a moțiunii simple depuse de PSD împotriva ministrului Economiei, în textul căreia se afirmă că tatăl lui Claudiu Năsui a avut legături cu fosta Securitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Este o parte din moțiune care mi-a plăcut și cu care sunt de acord. Aveți un îndemn care mi-a plăcut – fără securiști în funcții publice. Mie chiar îmi place sloganul acesta și vreau să nu rămână o vorbă goală. Haideți să eliminăm securiștii și copiii securiștilor din politica din România. Nu am obiceiul să vin cu mâna goală și am depus astăzi un proiect de lege ca să nu vă rămână inițiativa vidă de sens. Proiectul se numește legea privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia”, a afirmat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei a precizat că proiectul său de lege prevede înființarea unui registru public al tuturor angajaților Securității  de la momentul Revoluției și obligă CNSAS să arate și legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr