sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 martie, 2022

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Hackeri ruşi au încercat recent să spargă reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări est-europene, afirmă Grupul de analiză a ameninţării al Google, într-un raport publicat miercuri, citat de Reuters.

Raportul nu precizează armatele căror state au fost vizate de atacuri, dar indică drept sursă a campaniei de phishing un grup de hackeri din Rusia denumit Callisto.

Autorii raportului menţionează că hackerii au trimis mesaje înşelătoare din conturi de Google nou create către conturi pe alte platforme şi că rata de succes a campaniei nu este cunoscută.

Rusia, vizată de Occident cu sancţiuni masive după decizia de a invada Ucraina, dezminte în mod repetat lansarea de atacuri informatice asupra unor obiective occidentale.

În 2019, Callisto a fost prezentat de firma finlandeză de securitate informatică F-Secure Labs drept „actor maliţios neidentificat şi avansat interesat în colectarea de informaţii privind politica externă şi de securitate” a Europei.

Acelaşi grup a vizat şi Centrul de excelenţă al NATO, se arată în raportul de miercuri, fără alte detalii.

NATO nu a comentat direct raportul Google, notând într-un comunicat că alianţa „constată activităţi informatice maliţioase în fiecare zi”.

„Centrele de excelenţă ale NATO colaborează cu Alianţa, dar nu fac parte din ea. Menţinem legătura cu ele în această problemă”, se adaugă în comunicatul Alianţei nord-atlantice.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: