duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2013

Guvernul intenționează să suplimenteze cu 1 miliard de lei plafonul pentru garanțiile de stat oferite persoanelor care își cumpără locuință în programul Prima Casă, pentru anul 2013, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat luni în dezbatere de Ministerul Finanțelor.

Conform documentului, din cei 1 miliard de lei suplimentari, 300 de milioane de lei sunt destinați garanțiilor pentru cumpărarea locuințelor construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), ”în scopul valorificării stocului de locuinţe ANL existent”.

Garanţiile se vor acorda numai în monedă naţională şi se vor plăti în monedă naţională, iar creditele astfel contractate vor avea rata dobânzii ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2,50% pe an.


Plafonul rămas neutilizat în programul Prima Casă trebuie consumat până la 31 decembrie 2013, însă diferența rămasă neutilizată până atunci va fi realocată ulterior.

În Programul Prima Casă, statul acordă garanții persoanelor fizice la creditele bancare contractate în vederea achiziționării unei locuințe.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Garanția statului acoperă 50% din valoarea creditului, cealaltă jumătate a riscurilor fiind asumată de banca creditoare.

Astfel, statul preia jumătate din ipoteca pe locuința achiziționată, iar cealaltă jumătate din ipotecă este preluată de bancă.

(Descarca de AICI Proiectul de HG si Nota de fundamentare)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: