marți

23 iulie, 2024

13 ianuarie, 2012

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, intenționează să introducă firme private care să gestioneze integral anumite etape ale absorbției fondurilor europene, în locul unor instituții ale statului.

Într-un interviu acordat, vineri postului TVR Info, Orban a precizat că măsura vizează cadrul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene.

”Capacitatea administrativă, expertiza și calitatea personalului nu sunt suficiente. De aceea, actualul cadru instituțional are limitări și trebuie să fie abordată diferit în ceea ce privește viitoarea perioadă de programare, inclusiv să ne gândim la schimbări majore în ceea ce privește cadrul instituțional. Adică de exemplu să avem organisme private care să gestioneze integral anumite etape în acest proces. Sună foarte revoluționar, dar părerea mea este că cu actualul cadru instituțional – modificat sau îmbunătățit pe ici pe colo, nu vom putea să atingem ținte mai înalte în perioada următoare de programare”, a spus Leonard Orban.


De asemenea, el a avertizat că șefii unităților de management și organismelor intermediare din ministere, pentru absorbția fondurilor europene, vor fi destituiți, dacă intituțiile lor vor mai înregistra depășiri ale termenului de 45 de zile la procesarea documentelor din procesul de absorbție a fondurilor comunitare.

”Conducerile acelor structuri vor fi schimbate”, a spus Orban.

El a arătat că întârzierile țin de calitatea managementului structuirlor, dar sunt și o chestiune de lipsă de personal, motiv pentru care Guvernul analizează eventuale suplimentări de angajați la unele instituții privind absorbția fondurilo europene.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: