vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 decembrie, 2010

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care vrea să eşaloneze plata datoriilor pe care le are faţă de bugetari din cuza proceselor de natură salarială pe care le-a pierdut în ultimele 7 luni. La această oră, sunt eşalonate până în anul 2014, prin mai multe ordonanţe de urgenţă, doar titlurile executorii obţinute de bugetari în Justiţie până la data de 20 mai 2010.

Din mai 2010 şi până în prezent, guvernul a mai pierdut în procese, prin sentinţe rămase definitive şi irevocabile, pe conflicte salariale, circa 970 milioane de lei (aproximativ 225 milioane de euro). Aceşti bani se adaugă titlurilor executoriin obţinute în ultimii ani de bugetari în Justiţie împotriva statului, eşalonate deja până în 2014, cifrate la peste un miliard de euro: circa 800 de milioane de euro pentru bugetarii din administratie şi din asigurările sociale, şi aproximativ 700 de milioane de euro pentru salariaţii din educaţie.

În total, titlurile executorii pe care bugetarii le-au câştigat în procese contra statului pe legislaţia salariala se ridică la 1,6 % din PIB-ul României pe anul 2010.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: