duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2017

Guvernul va adopta vineri proiectul de buget pe anul 2017 şi tot în aceeaşi zi acesta va putea fi depus la Parlament, potrivit declaraţiilor de la începutul şedinţei de guvern de miercuri 25 ianuarie.

Ministrul de finanțe, Viorel Ştefan, a cerut noua agendă a aprobării bugetului „pentru a avea timpul necesar ca toţi colegii noştri să reîncarce sistemul, ca urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. În opinia mea, vineri seară proiectul poate fi depus la Parlament”.

De asemeni, ministrul Finanțelor a invocat „constrângerile bugetare privind încadrarea încadrarea în deficitul ESA, respectiv 2,99 din PIB, respectând (pragul de) 3% prevăzut în Tratatul de la Maastrich. După transmiterea bugetelor pe fiecare ordonator în aceste limite, în cursul zilei de 24 ianuarie, adică ieri, a avut loc o reevaluare cu fiecare ordonator de credite în parte a acestor limite, şi urmare a acestor discuţii, propunem astăzi spre aprobare guvernului noile limite de construcţie a bugetului pe 2017. În aceste condiţii, limitele se regăsesc la Anexa 1 pe care o prezentăm, şi e pusă în mapa fiecăruia dintre colegii noştri, ele privesc atât construcţia bugetelor pe fiecare ordonator, cât şi limitele în care s-a făcut echilibrarea bugetelor locale”.


„Vineri facem şedinţa, domnule ministru”, i s-a adresat premierul Grindeanu ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, la începutul şedinţei Executivului de miercuri.

Totodată, prim-ministrul Grindeanu a precizat că în şedinţa de guvern de miercuri va fi discutată o notă privind limitele de cheltuieli revizuite.

„Ceea ce s-a întâmplat (…) în ultimele 24 de ore merită apreciat. Tocmai de aceea, astăzi, putem să venim în şedinţa de guvern cu nota privind limitele de cheltuieli revizuite. (…) Apreciez faptul că fiecare dintre dumneavoastră, pe bugetele pe care le aveţi la ministere, aţi prevăzut cheltuieli pe programele prinse în programul de guvernare. Ăsta a fost rostul acestor discuţii din ultimele 24 de ore, astfel încât tot ceea ce noi am promis în programul de guvernare pe anul bugetar 2017 să se regăsească şi în bugetele dumneavoastră”, a mai spus Sorin Grindeanu miniştrilor din Cabinetul său.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: