sâmbătă

21 mai, 2022

Poşta Română a primit prima tranşă, de 153 mil. lei, din majorarea de capital promisă de Guvern

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 mai, 2018

Statul român a majorat capitalul social al Poştei Române, conform prevederilor HG 38/2018. Astfel, în conturile companiei a fost virată suma de 153.000.000 lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor (MCSI).

„Diferenţa până la suma de 170.000.000 lei urmează să fie virată în trimestrul IV, conform art. 21 din Legea 500/2002”, potrivit sursei citate.

Suma este destinata achitarii datoriilor restante la bugetul general consolidat, asa cum este prevazut in Legea bugetului de stat pe anul 2018.


Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face prin decizia Guvernului pentru Compania Națională Poşta Română S.A..

Executivul vrea să afirme prin acest demers că majorarea de capital este „atât o investiție majoră, cât și una de încredere a Executivului în capacitatea operatorului național de servicii poștale de a se reinventa pe termen mediu și lung”.

Consiliul Concurentei a precizat in luna decembrie 2017 pentru HotNews.ro ca statul nu este obligat sa notifice Comisia Europeana cu privire la capitalizarea Postei Romane, dupa ce testul investitorului privat a aratat ca nu este ajutor de stat.

„Poșta Română este o companie de interes național, atât din punct de vedere al serviciilor prestate, cât și din perspectiva reprezentativității structurilor teritoriale din mediul rural și urban, motiv pentru care ne-am canalizat toată atenția și toate resursele pentru redresarea acesteia”, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.


Majorarea capitalului social de către statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, este în cuantum de 170.000.000 lei.

Acţiunile emise pentru majorarea capitalului social urmează să fie oferite spre subscriere corespunzător cotei de participare deținute în societate (170.000.000 acțiuni acționarului majoritar și 56.666.667 acțiuni acționarului minoritar).

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin MCSI in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea in proportie de 25%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fondul Proprietatea a contestat procsul de majorare a capitalului social al Poştei.

„Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori din România, iar reconfirmarea susţinerii, din partea statului român, reprezintă un mesaj de stabilitate pentru fiecare dintre cei peste 24.000 de angajaţi pe care îi are compania”, a spus și Costin Tudor, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română S.A..

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: