sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Premierul anunță că va elimina taxa de cogenerare din factura la curent electric

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 aprilie, 2013

Guvernul va elimina din facturile de energie plătite de consumatori taxa de cogenerare, a anunțat premierul Victor Ponta, după ce s-a consultat cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.

În context, șeful Guvernului a menționată o altă decizie inițiată de Executiv în domeniu, și anume amânarea sprijinului prin certificate verzi acordat producătorilor de energie din surse regenerabile.

”Se scoate taxa de cogenerare. Am mai făcut un lucru care, iarăși, e destul de controversat şi anume am umblat la schema de ajutor pentru energiile regenerabile. Şi acolo există o nemulţumire a celor care vor să investească şi care obţineau profituri importante. Am spus: <<domnule, sper să investiţi într-o ţară care mai trăieşte, nu într-o ţară care moare>>. Haideţi să găsim o soluţie – şi până la urmă am găsit-o – prin care nu încărcăm toţi producătorii şi consumatorii români cu o notă de plată pentru energie electrică pe care nu o pot suporta”, a declarat Victor Ponta, luni seara, la postul B1TV.


Autoritatea Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE) și Guvernul încearcă astfel să diminueze efectele creșterii prețurilor la energie pentru consumatori, în condițiile procesului de liberalizare treptată a prețului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Taxa de congenerare este inclusă în factura la energie electrică pentru susținerea investițiilor în eficientizarea producției de energie.

Taxa este impusă printr-o directivă europeană.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr