Guvernul simplifică și urgentează procedurile la achiziții publice - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Guvernul simplifică și urgentează procedurile la achiziții publice

20 ianuarie, 2020

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş (foto), a anunțat luni că finalizează un proiect de act normativ care, între altele, prevede înfiinţarea completurilor specializate pe judecarea dosarelor în materia achiziţiilor publice, la nivelul Curţilor de Apel.

Premierul Ludovic Orban l-a întrebat luni, în debutul ședinței de guvern, pe ministrul Fondurilor Europene care este stadiul proiectului de ordonanță prin care se vor înființa complete specializate în litigii privind achizițiile publice

„Draftul de ordonanţă de urgenţă este în curs de finalizare. El are atât partea de complet de judecată specializată pentru procedurile de achiziţie publică, însoţit de un pachet de măsuri pentru respectarea termenelor procedurale care sunt cuprinse acum în legislaţie şi cu o componentă pe partea de procedură, care priveşte Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, unde controlul ex-ante, specific pentru aceste tipuri de proceduri, dorim să îl disciplinăm”, a răspuns Marcel Boloş.


Ministrul Fondurilor Europene a precizat că în acest proiect se va găsi şi un sistem de sancţiuni pentru nerespectarea termenelor, astfel încât întârzierile care există acum în procedurile de achiziţie publică să nu mai fie un impediment, iar derularea procedurilor de achiziţie publică să poată fi asigurate într-un termen rezonabil.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Boloș a continuat, spunând că are în lucru şi simplificarea procedurilor de achiziţie.

„Urmărim ca la nivelul beneficiarilor să instituim acest sistem de responsabilizare, până la urmă, a celor care derulează proiectele cu fonduri europene. (…) Unele dintre aceste proceduri (de reavizare – n.r.) pot să fie simplificate, pentru că o simplă solicitare de reavizare nu trebuie considerată ca şi un aviz iniţial, deci procedura nu ar trebui să fie parcursă încă o dată de către agenţiile de mediu. (…) E o sarcină pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, acela de a asigura debirocratizarea şi simplificarea procedurală pentru proiectele cu fonduri europene”, a spus Marcel Boloș.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr