joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 aprilie, 2012

Guvernul continuă să scoată bani din Trezorerie pentru asigurarea fluxurilor de bani la cheltuielile din proiectele europene, de la începutul anului 2012 fiind alocaţi 1,35 de miliarde de lei în acest fel.

Marţi, Executivul a scos temporar din Trezoreria Statului 750 de milioane de lei pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), pentru cheltuielile din Programul Operaţional Regional (POR).

Banii provin din vărsămintele din privatizare şi sunt alocaţi pentru lunile aprilie, mai şi iunie.


”În scopul asigurării necesarului de finanţare al Autorităţii de management pentru POR aferent lunilor aprilie, mai şi iunie 2012, în vederea efecturăii plăţilor pentru proiectele finanţate pentru Programul operaţional regional, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, exclusiv prefinanţările, aferente asistenţei financiare nerambursabile primite de România în calitate de stat membru al UE, se aprobă alocarea temporară de către Ministerul Finanţelor Publice a sumei de 750 de milioane de lei din vărsăminte din privatizare înregistrate în contul curent al Trezoreriei Statului”, prevede hotărârea de guvern.

Ministerul Dezvoltării trebuie să restituie banii până în 17 decembie 2012, în euro.

În cazul în care beneficiarii proiectelor europene din cadrul POR fac cheltuieli neeligibile iar Comisia Europeană nu le decontează, MDRT trebuie să dea din propriul buget banii înapoi la Trezorerie.

Măsura luată marţi de guvern vine după ce săptămâna trecută a scos din Trezorerie 500 de milioane de lei pentru Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), pentru cheltuielile din cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE,) pentru lunile aprilie, mai şi iunie.


În februarie, Executivul a mai scos temporar 100 de milioane de lei din Trezorerie pentru Ministerul Mediului, în vederea acoperirii cheltuielilor din Programul Operaţional Sectorial Mediu, pe luna martie.

Pe 19 aprilie, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a subliniat că România trebuie să remedieze până la sfârşitul lunii iunie anumite deficienţe pentru a evita suspendarea plăţilor în cadrul a cinci programe operaţionale finanţate cu fonduri structurale şi de coeziune.

Cele cinci programe operaţionale sunt POS Transport, de la Ministerul Transporturilor, POS Creşterea Competitivităţii Economice, de la Ministerul Economiei, POS Dezvoltarea Resurselor Umane, de la Ministerul Munci, POS Mediu, de la Ministerul Mediului, precum şi Programul Operaţional Regional, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: