miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iunie, 2013

România va cumpăra avioane militare multirol și servicii aferente de la guvernele Portugaliei și SUA, prin credite de angajament și bugetare estimate la 628 de milioane de euro, alocate în perioada 2013-2017.

”Necesarul estimat al creditelor de angajament și bugetare, cu TVA, pentru perioada 2013 – 2017 se cifrează la 628 milioane euro”, a menționat Guvernul României. Fondurile sunt asigurate prin bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Executivul a aprobat miercuri um memorandum al Ministerului Apărării naționale în acest sens.


MApN a făcut astfel o informare cu privire la rezultatele negocierilor preliminare cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale din Portugalia şi ai autorităţilor guvernamentale ale Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, s-a aprobat procedura pentru achiziţia produselor şi serviciilor de la Guvernul Republicii Portugheze şi Guvernul Statelor Unite ale Americii, destinate realizării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Faza I a Etapei de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”

Guvernul va solicita și parlamentuluiaprobarea prealabilă pentru inițierea procedurii de achiziționare a avioanelor.

Achizția se va face prin derogare de la Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, a menționat Palatul Victoria.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Încă de anul trecut autoritățile române au optat pentru achiziția de avioane multirol second hand pentru Forțele Aeriene Române, în condițiile epuizării resursei de zbor a avionelor în serviciu.

Deși oficial nu se precizează, avioanele care urmează să fie cumpărate sunt de tipul F-16, aflate în serviciul Forțelor Aeriene Portugheze.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: