miercuri

29 mai, 2024

6 noiembrie, 2017

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni că ședința de guvern din această săptămână va fi organizată miercuri, ”ca de obicei”, după ce mediul de afaceri și sindicatele asteptaseră, în tensiune, o decizie oficială privind noul pachet fiscal.

Cred că nu va intra în ședință trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat” – a declarat premierul la ședința Asociației Municipiilor.

PSD anunțase că Guvernul va modifica, în ședință extraordinară planificată vineri, săptămâna trecută, Codul fiscal.
Ședința a fost amânată pentru luni, pe fondul indeciziei premierului Mihai Tudose de a-și asuma modificările propuse de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, cu acceptul conducerii PSD.


Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat în principal nu se bucură nici de susținerea mediului de afaceri, nici de susținerea sindicatelor. Scăderea impozitului pe venit nu se bucură de susținerea autorităților locale.

Fără modificările Codului fiscal propuse de ministrul Ionuț Mișa nu se poate aplica noua lege a salarizării unitare, a susținut recent președintele PSD Liviu Dragnea, fiind foarte posibil ca aceste modificări să fie adoptate pe cale parlamentară, așa cum s-a întâmplat și cu pachetul de legi pe justiție.

Problema PSD, în special a lui Liviu Dragnea, este că inclusiv o serie de parlamentari PSD și ALDE nu susțin viziunea lui Ionuț Mișa, deci proiectul de modificare a Codului fiscal ar putea fi modificat, așa cum s-a întâmplat și în cazul plății defalcate a TVA.

Președintele PSD Liviu Dragnea a convocat luni o ședință de partid, la care urma să participe inclusiv premierul Mihai Tudose și o parte a cabinetului, pentru a stabili dacă și pe ce cale se va modifica Codul fiscal.


Surse apropiate guvernului susțin că o variantă pentru noile măsuri fiscale este ca pachetul să fie trimis spre Parlament, ca proiect de lege, unde să fie dezbătut și asumat de legislativ.

Potrivit premierului, la ședința de miercuri sau, cel mult, în următoarea, ar urma să fie aprobată ordonanța care modifică Legea Parteneriatului Public-Privat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: