joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2016

triumfHotelul Triumf a fost scos marți din procedura de vânzare și trecut în proprietatea publică a statului, pentru a putea fi dat în folosință ”unei instituții publice”.

Guvernul a decis marți, prin ordonanță de urgență, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ”ca sediu pentru una din instituțiile publice cu nevoi stringente de spațiu sau condiții necorespunzătoare pentru a-și desfășura activitatea în parametrii de normalitate”.

Guvernul nu nominalizează respectiva instituție, dar Digi24, citând surse guvernamentale anonime, a anunțat acum 5 zile că ar fi vorba de Direcția Națională Anticorupție.


DNA cere de ceva vreme un sediu mai mare în care să îşi desfăşoare activitatea. În 2016 i-au fost aprobate cheltuieli de 100.000 de lei pentru lucrări topografice necesare construirii unei noi clădiri. În acelaşi an, DNA a primit o creştere cu 50% a bugetului de investiţii- de la 3 milioane şi jumătate de lei la 5 milioane şi jumătate de lei- bani care ar putea fi investiţi în renovarea şi convertirea hotelului în sediu al instituției.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

Decizia Executivului vine:

  • pe de o parte, din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituțiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spațiu, fie își desfășoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuși în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităților lor
  • pe de altă parte, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent

Hotelul Triumf este situat în Şoseaua Kiseleff, numărul 12. Clasificat momument istoric, hotelul a fost ridicat în perioada interbelică, în 1935.


Valoarea de inventar a terenului este de 45.317.540,73 de lei, iar a construcţiilor – de 5.707.291,41 de lei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Hotelul a fost scos pentru prima dată la vanzare în 2007, când prețul de pornire era de peste 32 de milioane de euro. Printre ofertanți s-au numărat George Copos și Ion Țiriac. Licitatia a fost anulată din cauza contestațiilor.

În noiembrie 2014, RA-APPS a organizat o nouă licitație, preț de pornire 24 de mililoane de euro. Nimeni nu a participat la licitație. În 2015, pretul a scăzut la 22 de milioane de euro, însa nici de această dată nu a licitat nimeni. La a 3-a licitație pretul a scăzut cu încă 10%, fără succes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: