marți

20 februarie, 2024

10 iulie, 2013

Foto: obiectivbr.ro

Guvernul a decis, miercuri, motarea pachetului dețint de statul român la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) de la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Executivul spune că a luat decizia pentru că în urma un or controale, s-au constatat ”grave deficiente în ceea ce priveşte punerea în valoare a patrimoniului imobiliar” al BTT.

Guvernul susține că, sub administrarea AAAS (fosta AVAS), BTT a încheiat o serie de contracte prin care beneficiile economice obţinute de societatea de stat sunt mionore în raport cu valoarea activelor societăţii aflate în regim de exploatare comercială de către terţi.


Valoarea datoriilor acumulate de BTT, precum şi structura dezavantajoasă a drepturilor şi obligaţiilor acesteia, derivate din contractele existente, majoritatea fiind încheiate pentru perioade ce depăşesc 10-15 ani, au adus societatea în situaţia de a rata obiectivul de privatizare asumat la momentul transferului acesteia sub administrarea AAAS, a precizat Guvernul.

Mai departe, Executivul afirmă că Ministerul Tineretului şi Sportului va asigura o gestionare mai eficientă a activităţii BTT, prin integrarea acesteia în programele MTS şi reevaluarea modurilor de exploatare a patrimoniului imobiliar, pentru susţinerea tineretului şi sportului.

Mutarea patrimoniului BTT este o intenție guvernamentală mai veche, și fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, dorind să preia la ministerul ei hotelurile și terenurile BTT.Miercuri, însă, Guvernul Ponta a mutat patrimoniul BTT nu la Autoritatea Națională pentru Turism, care este în subordinea ministrului delegat Maria Grapini (PC), ci la Ministerul Tineretului și Sportului, condus de Nicolae Bănicioiu (PSD).

Patrimoniul BTT cuprinde unități de cazare și terenuri de sport și recreere cu o suprafaţă totală desfăşurată de peste 100.000 de metri pătraţi.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: