vineri

14 iunie, 2024

6 aprilie, 2011

Revenirea salariilor bugetarilor, în anul 2012, la valoarea de dinainte de scăderea du 25% este prevăzută în strategia fiscală la care Guvernul deja lucrează, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, la Realitatea TV.
El a adăugat că majorarea salarială va fi prevăzută în bugetul de stat pe anul 2012, însă a evitat să menţioneze din ce lună a anului 2012 va intra în vigoare mărirea salariilor.
„În strategia financiar-fiscală pe care o avem în elaborare la guvern în acest moment, pentru 2012, 2013, 2014, în privinţa salariului bugetarilor este preconizată recuperarea integrală pe parcursul anului 2012 a tuturor pierderilor salariale pe care le-au suferit în iulie 2010. (…) Acest lucru se va stabili în legea bugetului de stat pe 2012″, a spus Boc.
Premierul a mai susţinut că dacă se vor acorda în continuare majorările salariale cu 50% pentru profesori, Guvernul nu va mai putea întregi salariile tuturor bugetarilor, în 2012.
            ”A majora astăzi salariile profesorilor cu 50% înseamnă practic să ieşi din toate acordurile pe care România le are cu UE şi să periclitezi stabilitatea economică a ţării, înseamnă să periclitezi şansele tuturor bugetarilor ca în 2012 să recupereze drepturile salariale pierdute în 2010. Dacă majorăm astăzi salariile cu 50% ale profesorilor, periclităm şi punem în imposibilitate Guvernul să poată în 2012 să recupereze toate drepturile tăiate în 2010”, a spus Boc.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: