vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 aprilie, 2011

Companiile de stat vor fi obligate să-şi limiteze cheltuielile cu personalul, bunurile şi serviciile, iar directorii sunt ameninţaţi cu amenzi şi chiar cu demiterea dacă încalcă aceste reguli, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate vineri de Guvern.

”Există companii de stat care consumă bani publici în sensul că din moment ce peste 50% din ceea ce se cheltuie acolo vine de la bugetul de stat, acolo trebuie intrat şi tăiat în carne vie, astfel încât banii cetăţenilor plătiţi din impozite şi taxe să fie utilizaţi eficient şi să nu mai fie, aşa cum este de 20 de ani, cheltuiţi într-o altă manieră decât cea concordantă cu legile şi exigenţele publice. În consecinţă, pentru fiecare companie de stat, pentru fiecare regie, vom avea un plan complet şi concret de restructurare, de îmbunătăţire a activităţii”, a afirmat premierul Emil Boc.

Companiile de stat şi regiile autonome vor raporta stocurile pe care le deţin, pentru a fi raţionalizate noile achiziţii, mai prevede actul normativ.


Ministrul Gheorghe Ialomiţianu a precizat că actul normativ adoptat astăzi prevede şi unele sancţiuni pentru companiile care nu respectă nivelul indicatorilor tehnico-financiari stabiliţi, respectiv amenzi cuprinse între 5.000-10.000 lei, iar premierul Boc a avertizat că vor fi demişi din funcţii managerii care nu se vor conforma acestor măsuri de raţionalizare a cheltuielilor.

De asemenea, Boc a arătat că Guvernul intenţionează privatizarea managementului companiilor de stat şi stabilirea de indicatori de performanţă pentru viitori manageri.

”Avem în vedere privatizarea managementului de la companiile de stat şi avem în vedere stabilirea pentru fiecare director şi manager a unor indicatori de performanţă, de reducere a datoriilor, precum şi criterii pentru revigorarea societăţilor şi acestea se evaluează periodic. Cine nu le îndeplineşte, pleacă. Dacă nu ţi-ai respectat angajamentul din contract, cu indicatorii de performanţă stabiliţi, prin respectarea regulilor de disciplină fiscală stabilite azi prin ordonanţă de urgenţă, cei care nu le respectă evident că nu au ce căuta să reprezinte statul român”, a spus Boc.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: