sâmbătă

25 mai, 2024

10 august, 2020

Premierul Hassan Diab

Ministrul Sănătății din Liban, Hamad Hassan, a anunțat luni demisia întregului guvern libian, decizia fiind luată sub presiunea faptului că mai mulți membri ai cabinetului au demisionat sau au anunțat intenția de a demisiona, transmite Associated Press.

Anunțul a fost făcut către presă la finalul ședinței de guvern de luni, prima organizată după mai multe zile de proteste de stradă care au culminat cu ciocniri între forțele de ordine și populație.

Premierul Hassan Diab urmează să meargă la palatul prezidențial pentru a înmâna președintelui demisia guvernului, a precizat ministrul libian al Sănătății.


Inițial, premierul Diab a anunțat acum 2 zile că este dispus să ceară alegeri anticipate. Propunerea a fost făcută la presiunea manifestanților care cer schimbarea puterii în Liban, acuzând de corupție actuala guvernare.

Premierul Diab urmează să susțină o intervenție televizată după întâlnirea cu președintele. Guvernul va gestiona treburile țării provizoriu până la formarea unui nou guvern.

După explozia devastatoare produsă în Beirut în urmă cu 6 zile, Franța, UE și Statele Unite au anunțat trimiterea de ajutoare de urgență în Liban dar au cerut o anchetă imparțială asupra cauzelor exploziei din port și reforme ale statului.

Emmanuel Macron, care a vizitat Beirutul la două zile după producerea deflagrației, a găzduit duminică o conferinţă a donatorilor pentru Liban, iar în remarcile sale de deschidere a cerut naţiunilor participante să lase deoparte diferenţele lor şi să sprijine poporul libanez.


Oferta de asistenţă a inclus sprijin pentru o anchetă imparţială, credibilă şi independentă asupra exploziei. Furia publică provocată de explozie i-a determinat pe unii libanezi să se revolte împotriva actualilor conducători.

Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: