Guvernul introduce 13 medicamente inovative, pentru boli grave, pe lista compensatelor - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Guvernul introduce 13 medicamente inovative, pentru boli grave, pe lista compensatelor

9 februarie, 2017

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care 13 noi denumiri comune internaționale (DCI) au fost introduse pe lista medicamentelor inovative compensate și gratuite de care beneficiază asigurații în sistemul public de sănătate. 

Sunte molecule inovative destinate, cele mai multe dintre ele, pacienților cu afecțiuni oncologice, hematologice, pneumologice, reumatologice, boli rare, diabet zaharat, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Măsura a fost luată după consultarea Colegiului Farmaciștilor din România și ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru unele dintre aceste medicamente, comisiile de specialitate trebuie să elaboreze protocoalele terapeutice, pentru altele acestea au fost adoptate deja.

Introducerea celor 13 medicamente pe liste compensate și gratuite se face cu încadrarea în bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate aprobat pentru 2017.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr