vineri

29 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 martie, 2012

Executivul înfiinţează un grup interinstituţional pentru pregătirea implementării codurilor juridice, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate în şedinţa de marţi, citate de AGERPRES.

Grupul interinstituţional va fi condus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi va avea ca membri Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public, la nivel de conducători de instituţii.

Potrivit lui Predoiu, grupul interinstituţional urmează să evalueze şi să monitorizeze periodic măsurile logistice, financiare şi de politici de resurse umane pentru pregătirea implementării codurilor.


Cătălin Predoiu a precizat că prin acest grup dialogul interinstituţional va fi transparentizat.
„Va fi, practic, un grup de lucru restrâns, care va urmări ce măsuri mai trebuie luate şi cum sunt ele implementate, atât pe linia executivă, cât şi în privinţa resurselor umane administrate de CSM, din justiţie, astfel încât să asigurăm implementarea codurilor cu succes, aşa cum s-a petrecut de altfel cu noul Cod civil. Acest dialog a existat permanent, dar acum am dorit să-l formalizăm, pentru a face mai coerent efortul de aplicare şi, în acelaşi timp, mai transparent”, a explicat Predoiu.
Prin aceeaşi hotărâre se reglementează funcţionarea unei comisii interinstituţionale pentru accelerarea îndeplinirii obiectivelor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe justiţie, aplicat României de către Comisia Europeană.

Comisia include instituţii din sfera executivă, din sfera puterii judecătoreşti, respectiv ministerele de linie şi Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General, Înalta Curte de Casaţie, a precizat ministrul Justiţiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: