marți

20 februarie, 2024

24 august, 2011

Guvernul a demarat, miercuri, procedura de vânzare pe bursă a 20% din acţiunile Societăţii Naţionale Transporturi Aeriene Române „Tarom SA”.

Conform Strategiei de privatizare a Tarom, adoptate miercuri de Executiv, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a fost mandatat să întreprindă vânzarea pachetului de acţiuni prin metoda ofertei publice secundare iniţiale (IPO) la Bursa de Valori Bucureşti.

Guvernul urmează să decidă, apoi, şi momentul vânzării pachetului de acţiuni.


Executivul trebuie să privatizeze parţial Tarom până la finalul acestui an, conform Scrisorii de intenţie transmise de Guvernul României şi adoptate de Fondul Monetar Internaţional în luna iunie.

Astfel, până la finele lunii septembrie Guvernul va desemna o bancă de investiţii care să gestioneze o ofertă publică.

Pe lângă vânzarea a 20% din acţiuni, Guvernul va trebui să numească la Tarom şi o echipă de management privată până la finele lunii ianuarie 2012.

De asemenea, pentru companie urmează să fie făcute ”eforturi continue de reducere a costurilor (cum ar fi renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal, întreruperea liniilor şi zborurilor selectate, etc.) şi de majorare a veniturilor (cum ar fi strategii alternative de vânzare şi politici de optimizare a preţurilor)”, se menţionează în scrisoarea de intenţie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: