duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2017

Guvernul Mihai Tudose intenționează să introducă bacalaureatul diferențiat, a anunțat ministrul Educației, Liviu Pop, care susține necondiționat această variantă.

Este o idee mai veche vehiculată și de alți foști miniștri ai PSD, pentru că statisticile arată procente semnificative din absolvenții de liceu care nu reușesc niciodată să finalizeze studiile prin promovarea așa-numitului examen de maturitate.

„O altă formă de examinare, mai slabă, care să te ducă la meseriaș, avem nevoie de o evaluare diferită: bacalaureat diferențiat. Îl susțin necondiționat. Ce poate face un profesor care preia în clasa a IX-a un elev care la Capacitate a luat 1, la filiera tehnologică are obligatoriu 10 clase, ajunge cumva la bacalaureat, dar n-are cunoștințe de clasa a V-a?”, a arătat ministrul educației, într-un interviu acordat Digi24.


Ecaterina Andronescu a prezentat o astfel de propunere în 2012, cu ideea unui bacalaureat profesional, pentru ca toți absolvenții de liceu să obțină o diplomă.

”Bacalaureatul profesional” ar presupune o examinare mai simplă, pentru cei care nu doresc să facă studii universitare, ci să se integreze pe piața forței de muncă, urmând ca ulterior să poată da și bacalaureatul național, dacă doresc să meargă mai departe, la studii universitare, în varianta prezentată de Ecaterina Andronescu.

„Angajatorii refuză absolvenții de liceu care nu au diplomă de bacalaureat. Mulți doresc abordarea diferențiată a bacalaureatului și am găsit următoarea formulă: bacalaureatul național ar putea rămâne neschimbat, dar s-ar adăuga această formulă de bacalaureat profesional. Cele două forme de bacalaureat au în comun evaluarea celor trei competențe, apoi, cei care s-ar înscrie pentru bacalaureatul profesional, ar trebui să elaboreze un proiect și să susțină o probă practică”, explica la vremea respectivă Ecaterina Andronescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: