vineri

12 aprilie, 2024

11 mai, 2020

Guvernul german intenţionează să acorde un sprijin în valoare de mai multe miliarde de euro companiei Deutsche Bahn, prin majorarea participaţiei sale la fostul operatorul naţional de transport feroviar, potrivit unui document guvernamental consultat de DPA, citată de Agerpres.

Documentul, elaborat de Ministerele Finanţelor şi Transporturilor, pleacă de la presupunerea că pandemia va reduce lichiditatea Deutsche Bahn cu 11 miliarde euro, conform scenariului de bază, şi cu până la 13,5 miliarde euro, conform unui scenariu negativ.

În aceste condiţii, guvernul german este pregătit să acopere 80% din aceste pierderi prin majorarea capitalului propriu deţinut la Deutsche Bahn, care în prezent este estimat undeva între 6,9 şi 8,4 miliarde euro, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor europene de reglementare.


În plus, va fi majorat şi actualul plafon de îndatorare al Deutsche Bahn, stabilit la 25 miliarde euro. Chiar înainte de criza coronavirusului compania de căi ferate se situa imediat sub acest plafon.

Decizia vine pe fondul negocierilor dintre Lufthansa şi guvern privind modul în care acesta va cumpăra un sfert din acţiunile companiei, pentru a o capitaliza.

(Citiţi şi: „Negocieri la Lufthansa: Statul german să devină cu 25% acționar, în schimbul unui pachet financiar de stabilizare”)

Potrivit documentului consultat de DPA, Deutsche Bahn a promis că va acoperi jumătate din deficitul de lichiditate, contribuind cu până la 5,1 miliarde euro, graţie unor economii realizate la chletuielile cu personalul şi cheltuielile materiale.

În schimb, investiţiile nu vor fi reduse, însă intervalul de timp în care vor fi realizate unele proiecte ar putea să fie prelungit.


Deutsche Bahn a fost nevoită să îşi reducă semnificativ operaţiunile în perioada pandemiei de coronavirus deoarece un număr mult mai mic de persoane au călătorit cu trenul.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: