vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2020

Guvernul german va prelua un pachet de acţiuni la compania de biotehnologie CureVac, firmă nelistată care lucrează în prezent la un vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, a anunțat luni ministrul german al Economiei, Peter Altmaier.

Guvernul german va prelua o participaţie de 23% la CureVac pentru suma de 300 milioane de euro, potrivit lui Peter Altmaier, citat de Reuters.

Achiziția survine după ce Guvernul SUA a încercat să preia CureVac sau active ale acesteia în luna martie, ceea ce a declanşat o reacţie rapidă a Guvernul condus de Angela Merkel.


Compania CureVac este avansată în cursa pentru găsirea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, iar  SUA ar fi oferit un miliard de dolari pentru a dobândi drepturile exclusivitate asupra unui vaccin la care lucrează compania germană.

(Citiţi şi: „SUA și Germania se luptă pentru exclusivitatea unui vaccin contra Covid-19”)

Peter Altmaier a spus că Berlinul vrea să consolideze sectoarele de biotehnologie şi ştiinţele vieţii din Germania, adăugând că Guvernul german nu va avea nicio influenţă asupra strategiei de business CureVac.

„Guvenul federal a decis să investească în această companie promiţătoare pentru că se aşteaptă că această investiţie va accelera programele de dezvoltare şi va pune la dispoziţia CureVac mijloacele necesare pentru a valorifica întregul potenţial al tehnologiei sale”, a declarat oficialul german.

Guvernul şi-a rezervat, luna trecută, noi competențe pentru a bloca ofertele ostile de preluare, venite din străinătate, care vizează companiile germane din sectorul sănătăţii, arătând sensibilitatea probeloemelor de proprietate a principalelor companii germane care dezvoltă vaccinuri, CureVac şi BioNTech.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: