marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2020

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri în debutul şedinţei de Guvern, că elimină ”două bariere” în cadrul programului IMM Invest. E vorba de eliminarea obligativității de instituire a ipotecii  şi de eliminarea certificatului COVID-19.

”Am convocat şedinţa de urgenţă, ca să spun aşa, pentru că avem de pregătit mai multe acte normative. În primul rând, îmbunătăţirea reglementării pentru programul IMM Invest. Domnule ministru Cîţu, suntem pregătiţi să dezbatem?”, a întrebat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a prezentat modificările propuse la programul IMM Invest: ”Sunt două bariere pe care le eliminăm astăzi, în urma discuţiilor cu sistemul financiar bancar de vineri. Una dintre ele propune renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii legale de bunuri mobile şi imobile aparţinând debitorului. Mai era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de a proba dacă ai fost afectat sau nu, acel certificat COVID. Şi atunci am eliminat această cerinţă”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ceea ce privește garanțiile, premierul Ludovic Orban a precizat că statul garantează în proporţie de 80 la sută şi atunci nu are sens să fie solicitate garanţii și companiei. În ceea ce privește certificatul COVID, premierul Orban a precizat că IMM Invest nu este un program destinat numai companiilor afectate de pandemie, ci economiei, în general.

”Să le transmiteţi celor de la Fond să menţină o legătură permanentă cu responsabilii din cadrul băncilor de derulare a proiectelor, să aibă o comunicare permanentă astfel încât să fluidizeze toate procedurile, să grăbească viteza de aprobare a creditelor, ăsta e de fapt obiectivul nostru”, a mai cerut premierul Orban.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: