vineri

20 mai, 2022

Guvernul din Hong Kong a cedat – proiectul privind extrădările în China a fost retras

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2019

Autoritățile din Hong Kong au anunțat miercuri retragerea proiectului legislativ privind extrădările, proiect care a generat nemulțumiri masive în rândul locuitorilor, manifestate prin intermediul a cinci luni consecutive de proteste, anunță Associated Press.

Secretarul pentru Securitate al Hong Kong-ului, John Lee, a anunțat că Legislativul orașului semi-autonom că Guvernul a suspendat proiectul legislativ dat fiind faptul că a determinat apariția de „conflicte în societate”.

„Anunț, în mod oficial, retragerea actului”, a declarat John Lee în fața parlamentarilor din Hong Kong.


Nu există certitudinea că retragerea actului legislativ va diminua protestele din țară, aflate acum în cea de-a cincea lună consecutivă. Manifestațiile de stradă s-au transformat în cea mai mare criză politică din regiune, protestatarii solicitând reforme democratice din partea autorităților locale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: