Guvernul deblochează plata salariilor bugetarilor de la Mediu și Energie - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Guvernul deblochează plata salariilor bugetarilor de la Mediu și Energie

12 septembrie, 2019

Guvernul rezolvă problema plăților salariale restante în ministerele părăsit de ALDE în urmă cu 2 săptămâni printr-o modificare a Codului Administrativ care acordă secretarilor de stat din ministere competența de a semna state de plată și facturi.

Soluția putea fi adoptată încă de la precedenta ședință de guvern, după ce SGG a preluat de la Ministerul pentru relația cu Parlamentul, prin Hotărâre de guvern, capacitatea de a aviza proiecte de OUG.

În urmă cu 2 zile, Vasile Marica, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”, anunța că angajaţii din ministerele care au aparţinut ALDE nu şi-au primit salariile, deoarece miniştrii demisionari Grațiela Gavrilescu și Anton Anton nu au lăsat înlocuitori care să semneze statele de plată.


Miniștrii ALDE, cu excepția Ramonei Mănescu (MAE) au părăsit guvernul, oficial, pe data de 27 august. Vasile Marica a spus că miniștrii de la Mediu și de la Energie ”nu au lăsat înlocuitori sub ordin de ministru cât erau în funcţie”.

Sindicatele din domeniul protecţiei mediului au somat public miercuri decidenţii politici să adopte măsuri urgente pentru plata drepturilor salariale, ameninţând cu declanşarea conflictului de muncă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Jocurile politice nu trebuie să influenţeze încasarea la timp a drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul instituţiilor publice. Războiul personal dintre Preşedintele României şi Primul Ministru al Guvernului României are, categoric, consecinţe deosebit de grave asupra familiilor celor 4.100 de angajaţi ai Ministerului Mediului şi instituţiilor subordonate acestuia”, afirma Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu.

 


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr