marți

25 iunie, 2024

19 iunie, 2013

Ministerul Apărării Naționale va cumpăra cele 12 avioane militare second-hand din Portugalia și din  bani obținuți prin vânzarea unor licențe radio, potrivit unui proiect de lege privind crearea cadrului legal pentru achiziția aeronavelor, adoptate, miercuri de Guvern.

Astfel, din valoare totală a contractului de achiziție a avioanelor și a serviciilor aferente,  estimată la 628 de milioane de euro, 97 de milioane de euro reprezintă banii din frecvențele radio, iar restul se va asigura prin bugetul MApN și alocări suplimentare.

”Din suma încasată prin eliberarea unor benzi de frecvenţe radio, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii va vira 97 milioane euro către o poziţie distinctă de venituri ale bugetului de stat”, a precizat Guvernul.


Restul fondurilor pentru derularea programului vor proveni din venituri proprii ale MApN şi din alocări suplimentare ale bugetului de stat.

Proiectul de lege va fi înaintat parlamentului pentru dezbatere și adoptare.

Potrivit unui memorandum adoptat de guvern săptămâna trecută, necesarul estimat al creditelor de angajament și bugetare, cu TVA, pentru perioada 2013 – 2017 se cifrează la 628 milioane euro.

În documentele guvernamentale nu se precizează modelul avioanelor, însă oficiali români au precizat informal că este viorba despre avioane de producție americană F-16, aflate în serviciu la Forțele Aeriene ale Portugaliei.


Pe lângă aparate, contractul prevede și servicii conexe, achiziționate de la Guvernul SUA.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: