sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Guvernul chinez a preluat o participaţie şi un loc în conducerea grupului ByteDance, proprietarul TikTok

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 august, 2021

Guvernul chinez a preluat o participaţie şi un loc în conducerea diviziei chineze a grupului ByteDance, proprietarul TikTok, Beijing ByteDance Technology, scrie News.ro, care preia un material Reuters ce citează date corporative şi persoane apropiate situaţiei.

Beijing ByteDance Technology a vândut o participaţie de 1% către WangTouZhongWen (Beijing) Technology, care este deţinută de trei entităţi de stat, într-un acord încheiat pe 30 aprilie.

Acordul a permis guvernului chinez să numească un director în consiliul de administraţie al Beijing ByteDance, au declarat două persoane care cunosc acest fapt.


Cu toate acestea, acordul nu oferă guvernului chinez o participaţie la aplicaţia TikTok din cauza structurii corporative complexe a ByteDance.

ByteDance a precizat că divizia chineză are legătură cu unele din platformele sale video şi de informaţii de pe piaţa chineză şi că aceasta deţine unele dintre licenţele necesare oentru a opera conform legislaţiei locale.

TikTok a devenit cea mai descărcată aplicaţie mobilă din lume în 2020, un semn că pandemia de coronavirus a extins popularitatea platformei chineze de clipuri și în rândul adulților, nu doar al adolescenţilor.

Pe locul doi se află Facebook, urmat de WhatsApp, Instagram şi Messenger, aplicaţii deținute de firma Facebook. În urma acestora vin Snapchat şi Telegram. TikTok s-a confruntat cu o perioadă dificilă la sfârşitul anului 2019, când fostul preşedinte american


Donald Trump a încercat să o interzică prin decrete, sub acuzația că aplicația are drept scop să-i spioneze pe americani în numele Beijingului. Compania a negat de mai multe ori acuzațiile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Afirmațiile lui Trump nu i-au afectat însă popularitatea, astfel că, în timpul restricțiilor sanitare și al lockdown-urilor, tot mai mulți oameni au început să utilizeze TikTok.

În iunie, Joe Biden a anunţat revocarea decretelor predecesorului său. În același, președintele SUA a cerut administraţiei sale să investigheze riscurile reale pe care le prezintă aplicaţiile deţinute de anumite puteri străine. TikTok are aproape 700 de milioane de utilizatori lunari în întreaga lume.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr