duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2013

Guvernul a precizat joi că va face demersurile la Comisia Europeană pentru introducerea mititeilor în categoria produselor tradiționale, pentru ca aceștia să poată fi în continuare produși în România pe cale industrială.

”Cu ocazia grupului de lucru care va avea loc în data de 2 mai, în cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului României va transmite solicitarea formulată de către Asociația Română a Cărnii ca rețeta produsului mititei să fie inclusă pe lista rețetelor tradiționale”, a precizat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Demersurile Guvernului apar după ce, în presă, reprezentanții procesatorilor de carne din România s-au plâns că un regulament european interzice folosirea compoziției de bază a mititeilor românești în producția industrială, iar Guvernul României nu a făcut demersuri pentru exceptarea micilor de la aceste interdicții.


”Reprezentanții Guvernului României vor face demersuri ca produsul mititei să fie introdus alături de burger și cârnatul spaniol chorizo în categoria produselor tradiționale care nu sunt supuse acestor reguli invocate în ultimele zile”, a precizat Palatul Victoria.

Într-o emisiune la postul Digi 24, prețedintele Romalimenta, Sorin Minea, a atras atenția că Comisia Europeană a interzis utilizarea bicarbonatului de sodiu în procesarea industrială a cărnii.

Astfel, mititeii românești nu vor putea fi fabricați industrial, în condițiile în care bicarbonatul de sodiu este un ingredient de bază al lor, care le conferă frăgezime, potrivit rețetei originale de la începutul secolului XX.

„Vina noastră a fost că nu ne-am trezit foarte devreme să cerem introducerea bicarbonatului într-un produs tradiţional. Au fost discuţii sterile şi ne-am trezit că se interzice”, a explicat Sorin Minea.


Motivul penru care Comisia Europeană interzice bicarbonatul de sodiu în procesarea cărnii este faptul că acest compus maschează mirosul cărnii alterate.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: