vineri

29 martie, 2024

17 decembrie, 2020

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, alocarea a 41,3 milioane de lei pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din trei orașe: București, Timișoara și Oradea.

Sumele:

  • Oradea – 12,3 milioane lei
  • Timişoara – 9 milioane lei
  • Bucureşti – 20 milioane lei.

Sumele sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, și sunt destinate:

  • pentru plata subvenţiei
  • pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, aferent sezonului rece 2020-2021.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunțat de săptămâna trecută că Executivul va aloca 20 milioane de lei Primăriei Municipiului Bucureşti, din fondul de rezervă al guvernului, pentru a spori capacitatea echipelor de mentenanţă şi reparaţii la reţeaua de termoficare. În acest fel va fi scurtat timpul în care locuitorii Capitalei nu au apă caldă şi căldură.

Tot săptămâna trecută, prefectul de Timiș declara că stocurile de cărbune și gaze se vor termina luni, iar furnizorii cer companiei Colterm să plătească în avans, din cauza datoriilor existente.

„Trebuie să trecem iarna fără întreruperi de căldură şi apă caldă. De aceea am cerut şi sprijinul Guvernului, în urmă cu trei săptămâni (…) Nu mi-am dorit să aduc în discuţie ‘greaua moştenire’. Realitatea este că din prima zi de primărie am plătit mai bine de 10% din încasări către Colterm pentru plata unor datorii uriaşe, penalităţi, facturi la zi ori în avans pentru gaz şi cărbune. Totul ca să nu se oprească căldura şi apa caldă”, declara primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Anul acesta, Primăria Timişoara a plătit 82 de milioane lei pentru Colterm, în timp ce dotările şi echipamentele pentru spitalele timişorene au costat 35 de milioane de lei. Cu cele 82 de milioane de lei, a explicat Dominic Fritz, s-ar fi putut dubla volumul de achiziţii de dotări şi echipamente pentru spitale sau s-ar fi putut construi o sală polivalentă cu 5.000 de locuri ori 20.000 metri pătraţi de locuinţe pentru Timişoara.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: