luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2022

Guvernul va discuta, în şedinţa de sâmbătă, un proiect de hotărâre privind acordarea de gratuităţi şi facilităţi pentru transportul cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, informează biroul de presă al Executivului.

Prevederea se referă exact la persoanele provenite din zona conflictului armat din Ucraina.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră anunţă că vineri au intrat în România 71.121 de persoane, dintre care cetăţeni ucraineni mai puțin cu 22,1 % faţă de ziua precedentă.


Vineri, pe la frontiera directă cu Ucraina au intrat în Romania 6.625 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 18%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.998 cetăţeni ucraineni (scădere cu 29,2 %), precizează IGPF.

De la declanşarea acestei crize, până pe 11 martie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 380.866 cetăţeni ucraineni şi au ieşit către alte state 304.156 cetăţeni ucraineni. 

Guvernul a mai aprobat vineri și un ajutor financiar care va fi acordat romnilor care găzduiesc refugiați ucraineni, anunță Mediafax. Sprijinul acordat pentru cheltuielile cu hrana refugiaților este de 20 de lei pe zi. Ajutorul este dimensionat pentru 15.000 de persoane pe o perioadă de 60 de zile, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: