marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 martie, 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi au fost numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care vor depune joi jurământul.

Florin Cîţu a detaliat doar situația de la Capitală, unde Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei şi unde, afirmă premierul, încă nu a fost făcută nominalizarea pentru această funcţie.

În urma negocierilor din Coaliția de guvernare, funcția de Prefect al Capitalei a revenit Plus, partidul lui Dacian Cioloș, care a anunțat public pe 1 martie că l-a desemnat pentru ocuparea funcției pe președintele filialei sector 6, Alin Stoica. Acesta este de profesie avocat și a lucrat ca expert în domeniul relațiilor de muncă într-o companie multinațională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul a precizat că acolo unde nu au fost numiţi prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile acestora până la numire. Potrivit precizărilor făcute de premier, au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de subprefecţi din 85.

În urma negocierilor din coaliţie, purtate în iarnă, s-a stabilit că PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: