Guvernul a mărit sumele maxime decontate chiriașilor RAAPPS - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Guvernul a mărit sumele maxime decontate chiriașilor RAAPPS

16 martie, 2017

Guvernul a majorat joi sumele maxime decontate pentru locuinţele de serviciu ale miniştrilor şi secretarilor de stat care nu dețin locuinţe în Bucureşti și locuiesc în imobile ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). 

„Miniştrii, inclusiv persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de ministru, precum şi miniştrii delegaţi, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe durata mandatului, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, potrivit Hotărârii de guvern adoptate.

Aceasta înseamnă creșterea sumei lunare maxime la 4.583 de lei, comparativ cu 4.000 de lei pe lună decontați anul trecut.


De asemenea, „secretarii de stat şi persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcţie, în limita unui plafon maxim de 9.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a explicat că suplimentările sunt necesare deoarece s-a schimbat legislația și impozitul este inclus în sumele decontate, precum și pentru că a crescut valoarea de piață a locuințelor din fondul RAAPPS.

Potrivit News.ro, majoritatea miniștrilor miniştrilor nu deţin locuințe în Bucureşti sau în împrejurimi, astfel că de prevederile acestei Hotărâri de guvern ar putea să beneficieze Lia Olguţa Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Leş, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre şi Graţiela Gavrilescu.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr