Guvernul a crescut cu 7 membri, dar îşi reduce numărul de consilieri pe ministru - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

16 octombrie, 2021

Guvernul a crescut cu 7 membri, dar îşi reduce numărul de consilieri pe ministru

9 ianuarie, 2013

Guvernul reduce numărul posturilor la cabinetele demnitarilor şi mută o serie de autorităţi de la un minister la altul, potrivit unor acte normative aprobate miercuri.

Cabinetul Ponta II are 28 de membri, cu 7 mai mulţi faţă de Ponta I, astfel încât fiecare ministru va fi nevoit să îşi reducă sensibil numărul de consilieri, însă diferenţa faţă de guvernul precedent pare să nu fie mare ca număr de consilieri.

De asemenea, fiecare minister va avea câte 2 secretari de stat, cu câteva excepţii, cum sunt Ministerul Muncii şi Ministerul Afacerilor Interne, care vor avea câte 3 se retari de stat, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea. El a menţionat că numărul total al secretarilor de stat din guvern va fi de 55-60.

Cum se împart cabinetele:

  • Viceprim-ministrul, care are şi calitatea de ministru, poate dispune numai de 1 cabinet de lucru, cu un număr maxim de posturi stabilit pentru această funcţie
  • Cabinetul viceprim-ministrului cu portofoliu, ministru de stat, se reduce cu trei posturi, de la 15 la 12
  • Cabinetul viceprim-ministrului fără portofoliu va avea opt posturi
  • Cabinetele ministrului, ministrului delegat şi secretarului general al Guvernului se reduc cu câte cinci posturi, de la 13 la opt
  • Cabinetele secretarului general adjunct al Guvernului, secretarului de stat şi asimilatului acestuia din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului şi Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul se reduc cu câte un post, de la cinci la patru
  • Cabinetul conducătorului de organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu rang de secretar de stat, se reduce cu un post, de la patru la trei.

Premierul anunţă decapitări în ministere, deconcentrate companii

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul Ponta a cerut ca până în martie să se reducă şi posturile de conducere din ministere, serviciile deconcentrate, companiile de stat:

  • ”Reducerea – eu am propus la jumătate, pentru că sunt o fire optimistă – a tuturor funcţiilor de conducere din aparatul central – directori generali, directori, şefi de servicii, la jumătate. O să vedeţi că funcţionează ministerele şi cu jumătate din funcţiile de conducere.
  • Reducerea în continuare, acolo unde este cazul, a aparatului central, care nu este absolut necesar şi imediat ce o să discutăm soluţia corectă şi cu FMI-ul şi cu Ministerul de Finanţe capacitatea de a plăti la un moment dat mai bine pe cei care au performanţe, însă asta ţine de o idee de restructurare a ceea ce înseamnă aparatul central.
  • Duă aceea, avansăm şi cu regionalizarea, cred că acelaşi lucru trebuie să facem în primul rând în structurile deconcentrate, unde nimeni nu mai ştie acum câţi oameni, câte mii de oameni avem în tot felul de structuri deconcentrate,
  • în companii – şi acolo domnul Vosganian, domnul Niţă, domnul Fenechiu, cei care aveţi companii mari, cu sute şi mii de oameni în plus prin birouri – nu vorbesc de săracul CFR-ist care stă în frig sau cel care repară drumurile, vorbesc de cei de prin birouri”.

Permutări la ministere

Prin hotărâri de guvern, se reorganizează o serie de ministere, astfel încât anumite autorităţi trec de la un ministru la altul:


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr