joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 noiembrie, 2019

Fonduri europene vor fi accesate și pentru rezolvarea unor probleme din educație și sănătate, a anunțat marți vicepremierul Raluca Turcan, după întâlnirea cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Vicepremierul Turcan a prezentat marți o serie de proiecte guvernamentale care s-ar putea derula cu finanțare europeană.

Printre măsurile enumerate: organizarea a opt completuri specializate în judecarea contestațiilor la licitațiile pentru achiziții publice.


Raluca Turcan a detaliat, într-un mesaj pe Facebook:

Agendă de bună-guvernare: 300 de milioane de euro din fonduri europene, salvate de la dezangajare, plus încă 200 de milioane de euro atrase suplimentar.

Am discutat, în această dimineață, soluții concrete cu ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, pentru:

✅ Acoperirea costurilor suplimentare pentru investiții generate de sectorul construcții ca urmare a OUG 114, prin realocarea a 200 de milioane de euro din fonduri europene;
✅ Racordarea la apă și canalizare a zonelor rurale care nu beneficiază de aceste facilități, prin alocarea a 500 milioane euro pentru cofinanțare. Fondurile europene nefolosite vor fi, de asemenea, redirecționate pentru domeniul transporturilor si pentru regenerare urbană;
✅ Finanțare europeană complementară pentru programe educaționale incluzive, precum cel de After–School generalizat și alimentație în școală;
✅ Investiții pentru cabinetele medicilor de familie, printr-un program special de sănătate finanțat din bani europeni;
✅ Constituirea a 8 complete regionale specializate pentru judecarea cauzelor care au drept obiect contestații la procedurile de achiziție publică. În acest fel, vor putea fi judecate rapid cauzele care țin pe loc investițiile;
✅ Racordarea la gaze a gospodăriilor din mediul urban și racordarea la rețeaua de curent electric în mediul rural, prin implementarea unui Program pilot cu fonduri europene.


Astfel, probleme care trenează de mult timp în domenii prioritare vor fi rezolvate, cu banii europeni care vor fi folosiți, până la ultimul cent, în beneficiul românilor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: