miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2013

Reprezentanții Comisiei Europene au decis deblocarea Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), în urma misiunii de audit a CE organizată în perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013, a informat miercuri Guvernul.

Astfel, Comisia Europeană va relua plăţile către România în următoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corecţiilor financiare temporare de 25% aşa cum a fost agreat cu partea română, a precizat sursa citată.

Comisia Europeana a suspendat POS DRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru perioada 2009 – 2011.


“Deblocarea acestui program este un prim pas vizibil pe care-l facem pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Această decizie a Comisiei confirmă rezultatele măsurilor pe care Ministerul Fondurilor Europene a început deja să le implementeze cu Autoritatea de Management POS DRU. Acţiuni similare sunt derulate şi cu celelate Autorităţi de Management pentru a debloca şi celelate trei programe presuspendate: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform Guvernului, în cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte două misiuni de verificare pentru POS DRU, în scopul ridicării corecţiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care România le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Autorităţile române vor informa direct beneficiarii proiectelor POS DRU cu privire la reluarea plăţilor, precum şi cu privire la calendarul acţiunilor din acest an.

În prezent, România mai are în fază de presuspendare trei programe de fonduri structurale: POS Transport, POS Creșterea Competitivității Economice și Programul Operațional Regional.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: