vineri

28 ianuarie, 2022

Guvern, angajez şefi la Problemele minorităţilor, exclus ofiţeri acoperiţi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 septembrie, 2012

guvern agent” src=”https://cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2012/09/anunt-guvern-agent-300×168.png” alt=”” width=”300″ height=”168″ />
(Click pe imagine pentru mărire)

Guvernul organizează concurs pentru ocuparea posturilor de preşedinte şi vicepreşedinte la Institutul pentru Studirea Problemelor Minorităţilor Naţionale şi impune candidaţilor, printre condiţii, să declare pe proprie răspundere că nu sunt ofiţeri acoperiţi sau colaboratori ai actualelor servicii de informaţii.

Concursul este programat pentru 1 octombrie şi este organizat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Printre condiţiile impuse candidaţilor este ca aceştia să nu fi fost lucrători sau colaboratori ai fostei securităţi comuniste. Însă Guvernul cere candidaţilor să nu fie nici lucrători ai actualelor servicii de informaţii, inclusiv cele româneşti, în condiţiile în care aceste instituţii se subordonează Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, al cărui vicepreşedinte este premierul Victor Ponta, iar preşedinte, şeful statului, Traian Băsescu.


Astfel, la condiţii generale ale candidaţilor de înscriere la concurs, Guvernul prevede „nu a fost agent sau colaborator al serviciilor de informaţii înainte de anul 1990, nu a fost şi nu este lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii”.

De asemenea, printre documentele pe care trebuie să le depună candidaţii se numără o „declaraţie pe propria răspundere, autentificată care atestă că nu a fost agent sau colaborator al serviciilor de informaţii înainte de anul 1990, nu a fost şi nu este lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, candidaţii trebuie să aibă vechime de cel puţin 5 ani în domeniul cercetării relaţiilor interetnice, să fi participat la programe şi proiecte de cercetare în domeniu şi să aibă specializare în domeniul relaţiilor interetnice – cercetător principal gradul II sau lector universitar – pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Institutului.

Dosarele se depun până pe 25 septembrie la Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr