joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 ianuarie, 2012

Aderarea României la Acordul Comercial Anti-Contrafacere – ACTA nu va presupune modificarea nici a legislației românești, nici a celei europene privind activitățile de piratare pe internet, a susținut, luni, Guvernul României.

Conform Palatului Victoria, Ministrul Economiei va organiza în România consultări publice privind ACTA, înainte de ratificarea acordului în Parlamentul de la București.

“Consultările publice vor avea loc în România înainte de ratificarea Acordului de către Parlament, deşi ACTA nu presupune modificarea legislaţiei naţionale şi nici modificarea legislaţiei comunitare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.


De asemenea, Ioana Muntean a susținut că, dacă, în cadrul consultărilor cu societatea civilă şi în timpul dezbaterilor în Parlament se va ajunge la concluzia că acest acord nu trebuie ratificat, nu se va întâmpla acest lucru, deşi nu se modifică legislaţia naţională.

Reprezentanții Ministerului Economiei au semnat, pe 26 ianuarie, la Tokio, ACTA, publicul român aflând, după o zi, din presa străină, despre acest pas făcut de România în procesul de aderare la Anti-Counterfeiting Trade Agreement.

Guvernul a subliniat, însă, că, pentru a intra în vigoare față de România, mai trebuie parcurse și alte etape:

  • Avizul conform al Parlamentului European, în această vară
  • Adoptarea de către Consiliul Uniunii Europene, independent de ratificarea în parlamentele naţionale
  • Ratificarea de către Parlamentul României.

Guvernul mai susține că ACTA nu va aduce prejudicii libertăţilor personale ale utilizatorilor de internet şi nu va atrage măsuri suplimentare de monitorizare a utilizării internetului


„Pentru exportatorii români şi comunitari aplicarea ACTA va contribui la protejarea, pe piaţa internaţională, a drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială, drepturilor de autor, a mărcilor comerciale, brevetelor, desenelor şi modelelor, indicaţiilor geografice”, a mai declarat purtătoarea de cuvânt a Executivului.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: