luni

24 iunie, 2024

23 noiembrie, 2020

Grupul auto german BMW intră în domeniul producției de roboți industriali și înființează IDEALworks GmbH, o subsidiară deținută integral, proiectată să devină „un furnizor de vârf de soluții de robotică autonomă în domeniul logistic” dar și în altele, potrivit unui comunicat BMW.

IDEALworks conține acronimul pentru Industry Driven Engineering for Autonomous Logistics și, pentru început, va asigura producția robotului de transport STR (Smart Transport Robot), proiect dezvoltat începând din 2015 de echipa de inovații a BMW Group Logistics.

STR este capabil să transporte la o tonă până la destinația stabilită și se mișcă liber pe trasee pe care și le calculează singur, folosind metoda de navigație SLAM (Simultaneous Localization and Mapping), un algoritm care nu are nevoie de senzori permanenți instalați în clădire. Robotul este dotat cu un acumulator BMVi3.


Peste 130 de unități STR sunt în producție în prezent, în diferite locații ale grupului.

„Robotul de transport inteligent STR a fost solicitat atât din interiorul, cât și din afara BMW Group. Înființarea IDEALworks este următorul pas logic pentru BMW Group ca vector al inovației”, a declarat Milan Nedeljković, membru al consiliului de administrație al BMW AG, responsabil pentru producție.

Începând din octombrie BMW derulează proiecte-pilot la companii din diferite ramuri industriale.

„Aceste teste arată cât de robust și de versatil este STR (…) Succesul proiectului-pilot și cererea de STR rezultată au fost decisive în fondarea IDEALworks GmbH. Vrem ca pe termen lung să facem din IDEALworks un jucător de top printre furnizorii de roboți logistici industriali”, a a spus Markus Bauer, director executiv de operațiuni IDEALworks GmbH.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: